ΕΚΤΑΚΤΟ....!!! ΠΑΤΗΣΑΝ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...!!


ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!

50 - 50 ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ...!!!

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΕΧΘΕΣ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ... Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΣΠΕΥΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΕΠΕΔΙΩΚΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ... ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΔΙ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ...

Ελλάδα και Τουρκία θα περιπολούν “από κοινού” στο ανατολικό Αιγαίο,προσπαθώντας να σταματήσουν το μεταναστευτικό κύμα από τη Μέση Ανατολή. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Τουρκία και ΕΕ. Συμφωνία που θα επικυρωθεί όπως γραφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στις επαφές που θα έχει αύριο ο Ερντογάν με ευρωπαίους ηγέτες.


Σύμφωνα με το σχέδιο, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ έξι νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.


Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιμένει στην πολιτική που έχει χαράξει στοπροσφυγικό, δηλαδή, ότι η Γερμανία είναι σε θέση να δεχτεί και να εντάξει κοινωνικά τους πρόσφυγες. Μιλώντας την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk κατέστησε σαφές ότι απορρίπτει κάθε ιδέα για αλλαγή του συντάγματος σε ό,τι αφορά την παροχή ασύλου ενώ υποστήριξε ότι η σχετική διαδικασία θα πρέπει να επισπευστεί.

Παράλληλα η καγκελάριος επισήμανε την αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των αιτίων της φυγής από τις χώρες προέλευσης των προσφύγων και της κατανομής τους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν είναι δυνατόν, να σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής πολιτικής μόνο τρία ή τέσσερα κράτη».


Εκφράζοντας την αντίθεση της στην κατασκευή συνοριακών φρακτών, όπως στην Ουγγαρία, η κ. Μέρκελ επέμεινε όμως στην καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, πράγμα που θα πρέπει να επιτευχθεί και με τη συνεργασία της Τουρκίας. Σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για ταύτιση απόψεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...!!!