ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Αγαπητοί μας ενορίτες,

ήδη μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για τα παιδιά μας και μαζί αρχίζει και το κατηχητικό έργο της Εκκλησίας.

Σε μια εποχή ποικίλων προκλήσεων και προσκλήσεων, που δημιουργούν σύγχυση σε μικρούς και μεγάλους, σε μια εποχή που οι ηθικές και πνευματικές αξίες περνούν βαθιά κρίση, είναι επιτακτική η ανάγκη να στραφούμε στην Εκκλησία μας και να αντλήσουμε δύναμη και ελπίδα από τον Χριστό. Αυτό το έργο αναλαμβάνει να επιτελέσει στα παιδιά μας το κατηχητικό σχολείο της ενορίας. Εκεί οι κατηχητές και οι κατηχήτριες <<σπέρνουν>> τον λόγο του Θεού στις καρδιές των παιδιών με σεβασμό στην ελευθερία τους, με αγάπη και την ελπίδα πως κάποτε, αργά ή γρήγορα, ο σπόρος αυτός θα βλαστήσει.  

Δεν μπορούμε να φανταστούμε, αγαπητοί πόσο δυνατά σφραγίζει την ανθρώπινη ψυχή ο λόγος του Θεού! Μπορεί να μείνει για χρόνια στα βάθη της παιδικής ή εφηβικής καρδιάς και σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής να ξεπροβάλει και να καρποφορήσει.

Γι' αυτό παρακινήστε τα παιδιά σας, τα εγγόνια σας να έλθουν στο κατηχητικό σχολείο. Μαζί με τα μαθήματα, τα φροντιστήρια και τις διάφορες δραστηριότητες που συμμετέχουν, ας δώσουν το παρόν και στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας.

Η έναρξη των κατηχητικών για μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου θα γίνει το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας, Μητροπολίτου Παρθενίου 38.