Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κεφαλλονιάς Άγιο Γεράσιμο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κεφαλλονιάς, Άγιο Γεράσιμο
Με τη λιτάνευση του ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, στους δρόμους του Αργοστολίου, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κεφαλλονιάς, Άγιο Γεράσιμο, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το απόγευμα.
Τη λιτανεία θα συνοδεύουν ο θρησκευτικός κλήρος του νησιού, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας ενώ την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ.
agios gerasimos (3)
Σημειώνεται πως στον εορτασμό δεν θα παραστεί ο νέος μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημήτριος, καθώς δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα η ενθρόνισής του (αναμένεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου).
agios gerasimos (6)
Το σκήνος του Άγιου Γεράσιμου έμεινε ως εκ θαύματος ανέπαφο. Όταν στις 20 Οκτωβρίου 1581 ανακτίθη, ο παριστάμενος πατριαρχικός έξαρχος Γαβριήλ Σεβήρος αποφάσισε τον εκ νέου ενταφιασμό, μέχρι που την20ή Οκτωβρίου 1582 ανακτήθηκε εκ νέου, πάλι ανέπαφο από την φθορά του χρόνου.
agios gerasimos (7)
Είναι ένα από τα τέσσερα άφθορα λείψανα στο Ιόνιο, του Άγιου Σπυρίδωνα, του Αγίου Γερασίμου, του Αγίου Διονυσίου και της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας που φυλάσσεται στην μητρόπολη της Κέρκυρας.
agios gerasimos (15)
agios gerasimos (25)
agios gerasimos (31)
ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ:e-kefalonia.net