Καυτερές πιπεριές: Φαρμακευτικές ιδιότητες

Επιστημονική ονομασία: Capsicum Frutescens(Solanaceae)

Άλλα ονόματα: Καγιέν, τσίλι, καψικό, πιπέρι


Ιστορία και παράδοση
Οι καυτερές πιπεριές έχουν χρησιμοποιηθεί στην ιατρική για αιώνες. Θεωρούταν χρήσιμες για τις διάφορες ασθένειες του γαστρεντερικού κομματιού, συμπεριλαμβανομένων των στομαχόπονων, περιορίζοντας τους πόνους και τα αέρια. Το Cayenne χρησιμοποιούταν συχνά για να θεραπεύσει τις ασθένειες του κυκλοφοριακού συστήματος. Τριμμένο στο δέρμα, το Cayenne είναι μια παραδοσιακή, καθώς επίσης και σύγχρονη θεραπεία, για τους ρευματικούς πόνους και την αρθρίτιδα.
Περιγραφή
Το πιπέρι του Cayenne, επίσης γνωστό ως καψικό, γίνεται από τα ξηρά πιπέρια τσίλι. Είναι το ίδιο τσίλι που περιέχουν τα διάφορα πικάντικα, νοτιοδυτικά πιάτα. Μαγειρεύοντας με πιπέρι Cayenne στα φαγητά σας προσθέτεται μια πικάντικη γεύση και ταυτόχρονα και ταυτόχρονα παίρνεται και τις ευεργετικές τους ιδιότητες..
Χρησιμοποιούμενα μέρη
Οι ώριμοι καρποί
Συστατικά
Οι θεραπευτικές ουσίες του πιπεριού προέρχονται από φλαβανοειδή και τα καρωτινοειδή, καθώς επίσης και τις βιταμίνες Α και C, την καψαϊκίνη και άλλες καψαϊκινοειδείς ενώσεις. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν το σώμα να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να παλέψει τους ελεύθερους ριζοσπάστες.

Θεραπευτικές ιδιότητες και χρήσεις

Η καψαϊκίνη δρα και σαν τοπικό αναισθητικό για αυτό χρησιμοποιείτε και σε πολλά έμπλαστρα και αλοιφές για την ανακούφιση των πόνων. Τελευταίες έρευνες έδειξαν σε πειράματα στα εργαστήρια, ότι καταπολεμά τους καρκίνους στο πάγκρεας και στον προστάτη αλλά αυτό σε πειραματικό στάδιο ακόμα..
Οι καυτερές πιπεριές μπορούν να βοηθήσουν στο να ρυθμίζουν την πίεση, να αυξάνουν την κυκλοφορία, να κατεβάζουν την χοληστερίνη, να εμποδίζουν την αρτηριοσκλήρυνση και να σταματάνε την αιμορραγία
Ακόμα μπορούν να ανακουφίζουν και να βοηθούν, σε πόνους στην πλάτη ή σε εξαρθρώματα , στο πονόδοντο, στο πονοκέφαλο, σε κρυολογήματα, σε γαστρεντερικά προβλήματα, στην ψωρίαση και στην αρθρίτιδα.
Διευκολύνουν την πέψη, βοηθούν στην ισορροπία του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.
Εμποδίζουν και βοηθούν στα εγκεφαλικά και τις καρδιακές προσβολές.
Προφυλάξεις
Φοράτε γάντια όταν τις αγγίζεται και ποτέ μην πιάνετε με τα χέρια σας τα μάτια ή το πρόσωπο σας. Το Cayenne δεν διαλύεται εύκολα στο νερό για αυτό αν καίγεστε στο δέρμα ξεπλύνετε με ξύδι ή κρασί. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε βάμμα καυτερών πιπεριών, κατευθείαν πάνω στο δέρμα.
Οι άνθρωποι με έλκη και καούρες θα πρέπει να το αποφεύγουν γιατί η καψακίνη μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Πάντα ρωτάτε το γιατρό σας πριν πάρετε Cayenne.
Το Cayenne μπορεί να έχει τις αρνητικές παρενέργειες σε μερικούς ανθρώπους. Εάν έχετε αλλεργία στις μπανάνες, το λατέξ, το ακτινίδιο, τα κάστανα ή το αβοκάντο μπορεί επίσης να έχετε αλλεργία και στο πιπέρι Cayenne.
Οι γυναίκες θα πρέπει να το αποφεύγουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Μια λίστα με πιθανές αλληλεπιδράσεις με φάρμακα ή βότανα μπορείτε να βρείτε εδώ: Cayenne-University Of Maryland
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης
- See more at: http://www.ftiaxno.gr/2008/09/blog-post_19.html#sthash.e7NeHWco.dpuf